Yoğun atışlı ışık sistemi anlamına gelen IPL epilasyon, çevre dokuya yayılarak tüylere etki eden bir epilasyon yöntemidir. Diğer epilasyon yöntemlerinde ışınlar doğrusal olarak yayılır. IPL epilasyonda ise durum farklıdır. Çevre dokuya yayılan ışınlar cilt yüzeyi, kıl kökü ve hemoglobine aynı anda etki eder.
Güzellik merkezimizde 400-1200 nm arasındaki ışık seviyesini kullnarak yüksek atışlar yapabilen cihaz olan IPL hizmeti kullanılmaktadır. Bu uygulamanın lazerle arasındaki farkı, dalga boylarıdır. Epilasyonda tek dalga boyu uygulanır, IPL’de ise farklı dalga boyları mevcuttur. Kullanılan farklı filtreler dalga boyunun değişmesine yarar. Bu yüzden atım süre ve sayısı uygulayan kişi tarafından ayar yapılabilir.
Hangi Durumlarda Kullanılır?
IPL cihazı ile,
Bu hastalıkların tanı ve çözümü uzman dermatologlar tarafından gerçekleştirilmelidir.
IPL Epilasyonun Yan Etkileri Nelerdir?
Aslında yan etkileri epilasyonlar ile benzer özellikler gösterir. Uygulama sonrası kızarıklık, beyaz lekelenmeleri, kahverengi lekenlenmeler, nadir de olsa kıl kökü iltihaplanmaları görülebilir. Kalıcı yanık oluşumları uzman ekip ve profesyonel uygulamalarla minimum seviyelerdedir.
IPL Epilasyon Hangi durumlarda Yapılamaz?
IPL Epilasyon işleminde uygulama yapılan başlık deriyle temas etmektedir. Bu yüzden hijyen sağlanması açısından başlık sık sık steril mendille temizlenmeli ya da gerek görüldüğünde birkaç kez değiştirilmelidir.
|
|